TF2040 Design Complete

News & updates for the upcoming 68060 accelerator

Moderators: terriblefire, Terriblefire Moderator

terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 5396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK

TF2040 Design Complete

Post by terriblefire »

So... i've had covid for the last 10 days and been stuck in bed.... Seems this is the result.
downImg.png
downImg.png (33.57 KiB) Viewed 6044 times
TF2040 is an Amiga 2000 CPU Slot card that can take either an 060 or an 040.

1. 040 or 060 @ up to 50Mhz
2. 128Mb SDRAM.
3. Optionally Buffered IDE interface.

No idea if i'll get one of these ordered up soon as there is *alot* of things in the queue ahead of it but.

No i will not port this to the A500. I'm done with the A500 .
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."
User avatar
stephen_usher
Posts: 5796
Joined: Mon Nov 13, 2017 7:19 pm
Location: Oxford, UK.
Contact:

Re: TF2040 Design Complete

Post by stephen_usher »

terriblefire wrote: Sat Jul 02, 2022 4:10 pm No i will not port this to the A500. I'm done with the A500 .
What about the ZX81?! I'm sure it'll work... *runs away* :hide1:

I hope you're feeling better now after the viral attack anyway.
Intro retro computers since before they were retro...
ZX81->Spectrum->Memotech MTX->Sinclair QL->520STM->BBC Micro->TT030->PCs & Sun Workstations.
Added code to the MiNT kernel (still there the last time I checked) + put together MiNTOS.
Collection now with added Macs, Amigas, Suns and Acorns.
terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 5396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK

Re: TF2040 Design Complete

Post by terriblefire »

And i've caved in and ordered 5.
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."
Chrissy
Posts: 6
Joined: Mon Jan 06, 2020 8:12 pm

Re: TF2040 Design Complete

Post by Chrissy »

Nice, i have an LC060 somewhere and i don’t even know if it works 😂.

I will still purchase one when available.
User avatar
GadgetUK164
Posts: 430
Joined: Fri Jan 04, 2019 2:26 pm

Re: TF2040 Design Complete

Post by GadgetUK164 »

Holy moly!!! =O Amazing!!!! =D =D =D How are you feeling today?
terriblefire wrote: Sat Jul 02, 2022 4:10 pm No i will not port this to the A500. I'm done with the A500 .
:lol:
My YouTube Channel - www.youtube.com/GadgetUK164
screemo
Posts: 7
Joined: Thu Nov 22, 2018 11:49 am

Re: TF2040 Design Complete

Post by screemo »

That is excellent! - will fit like a glove on my new A2000 EATX 😃👍
mgi
Posts: 120
Joined: Sun Jun 06, 2021 4:37 pm

Re: TF2040 Design Complete

Post by mgi »

Looking good!
trixster
Posts: 111
Joined: Fri Mar 22, 2019 3:25 pm

Re: TF2040 Design Complete

Post by trixster »

Blimey, superb! The 2000 deserves some 060 love
terriblefire
Moderator Team
Moderator Team
Posts: 5396
Joined: Mon Aug 28, 2017 10:56 pm
Location: Glasgow, UK

Re: TF2040 Design Complete

Post by terriblefire »

The target for this card is really the 040. The reason being that the TF536 doesnt quite cut it for the A2000 without an FPU.

Since we're going with 68040 bus protocols we're pretty much limited to 50Mhz (maybe a fraction more is possible) but the bus speeds will be really poor anyways. 16bit data bus @ 7Mhz.. vs 14mhz and 32 bit on the AGA amigas..

This is card i thought i might do one day after 060 prices went crazy. To that end i've split the CPU and CPLD power rails and CBT buffered the RAM.

Unfortunately its probably not going to be cost effective as the CPLDs are currently $70 each.
———
"It is not necessarily a supply voltage at no load, but the amount of current it can provide when touched that
indicates how much hurting you shall receive."
Chrissy
Posts: 6
Joined: Mon Jan 06, 2020 8:12 pm

Re: TF2040 Design Complete

Post by Chrissy »

I currently have the TF534 in my 2000 with the FPU, along with Liv’s GottaGoFastRam in the zorro slot.

All works great together.

I do also have an 040 cpu in an unknown state too 😂 and a few cpld’s left from the 534 and 536.
Post Reply

Return to “TF360”