BOOSTER discussion ( WAS STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation )

Current CPU boosters. Help and information.
philbo34
Posts: 192
Joined: Tue Apr 21, 2020 10:46 am

BOOSTER discussion ( WAS STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation )

Post by philbo34 »

Just realised my div ide card plugs in processor socket. Will this cause an issue or can I finally join the stacking crew
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24034
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by exxos »

philbo34 wrote: Wed Jan 20, 2021 1:39 pm Just realised my div ide card plugs in processor socket. Will this cause an issue or can I finally join the stacking crew
I can't really comment on hardware combos I've not designed or tried myself.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
MegaSTEarian
Posts: 80
Joined: Wed Aug 19, 2020 12:56 pm

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by MegaSTEarian »

A quick question (also applies on the previous STE booster version I think):
I got the MonSTer board from AllanH and it has a CPU relocator -what you actually do is unplug the CPU, plug the CPU into MonSTer in and then plug MonSTer in the CPU plug.
Could this be combined with the accelerator (even make it solder less as this is what I am hoping for)?
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24034
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by exxos »

No idea, try it , let us know.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
MegaSTEarian
Posts: 80
Joined: Wed Aug 19, 2020 12:56 pm

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by MegaSTEarian »

I would like to.
Does accelerator need to be first? Also, not sure if you've seen MonSTer, do the accelerator pins fit into the CPU relocator on MonSTer?
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24034
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by exxos »

I can't really suggest how to fit stuff together as I don't know how monster works. It possible just fitting the booster in a relocated could break something. In theory the booster should work with any other devices but I can't say as what others have designed is unknown.

EDIT:
Come to think of it, I think it was tried before on AF and I suggested a fix to Alan to solve some issue, it was met with the usual hostility from people so I gave up. So it likely won't work anyway.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
MegaSTEarian
Posts: 80
Joined: Wed Aug 19, 2020 12:56 pm

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by MegaSTEarian »

exxos wrote: Mon Jan 25, 2021 11:49 am I can't really suggest how to fit stuff together as I don't know how monster works. It possible just fitting the booster in a relocated could break something. In theory the booster should work with any other devices but I can't say as what others have designed is unknown.
This is what I thought, was hoping it was actually tried.
exxos wrote: EDIT:
Come to think of it, I think it was tried before on AF and I suggested a fix to Alan to solve some issue, it was met with the usual hostility and abuse from people so I gave up. So it likely won't work anyway.
And apparently it was.
Ah, not good about the hostility.
I am really hoping for a solution that could combine acceleration, additions RAM and features and, hopefully using all the previous additional features, a graphics upgrade so the accelerated, beefed up ST(e) could at least reach some of the TT resolutions or even 80x600@8/10/12bit color.
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24034
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by exxos »

Its where the remake boards come in, with the suska cores they are ste .. But it opens the door to 64mhz STram . we already have a HDMI shifter which supports higher resolutions. I worked hard to get 64mhz cpu running etc So all this hackery with altram and bodging on graphics cards etc is really all obsolete now.
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
MegaSTEarian
Posts: 80
Joined: Wed Aug 19, 2020 12:56 pm

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by MegaSTEarian »

exxos wrote: Mon Jan 25, 2021 12:08 pm Its where the remake boards come in, with the suska cores they are ste .. But it opens the door to 64mhz STram . we already have a HDMI shifter which supports higher resolutions. I worked hard to get 64mhz cpu running etc So all this hackery with altram and bodging on graphics cards etc is really all obsolete now.
Yeah, understood. I assume the HDMI shifter is part of the remake project? No way one can get it for legacy ST/E?
User avatar
exxos
Site Admin
Site Admin
Posts: 24034
Joined: Wed Aug 16, 2017 11:19 pm
Location: UK
Contact:

Re: STE 32MHz PLUG IN BOOSTER (again) 2021 variation

Post by exxos »

MegaSTEarian wrote: Mon Jan 25, 2021 12:28 pm Yeah, understood. I assume the HDMI shifter is part of the remake project? No way one can get it for legacy ST/E?
It was designed for the STFM in the first place..
https://www.exxosforum.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
https://www.exxosforum.co.uk/atari/store2/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
viewtopic.php?f=17&t=1585 Have you done the Mandatory Fixes ?
Just because a lot of people agree on something, doesn't make it a fact. ~exxos ~
People should find solutions to problems, not find problems with solutions.
Locked

Return to “BOOSTERS”